5. toukokuuta 2007

Men can be intolerant, rabbits are pure.

Ensin huomautus: päätin sitten hetken mielijohteesta vetää luokitussysteemini uusiksi. Nyt ohjelmat pääsevät luokkiin vasta, kun jaksan innostua jostain sarjasta niin, että kirjoitan siitä toistuvasti. Saa nähdä, miltä tämmöinen järjestely tuntuu.


Mutta South Park: tää 11. kausi on oikeesti tosi hyvä! Parempi kuin moneen vuoteen. Jakso 5, The Fantastic Easter Special, oli mukavaa lääkettä joulujaksojen kaipuuseeni (niitä ei ole nähty sitten kasikauden). Ensinnäkin se on aivan sairaan hauska Da Vinci -koodi -parodia (olipa haastava yhdyssanakikkailu, mutta noin kai noiden viivojen on pakko mennä?) JA, mikä tärkeämpää, rakas Jeesus tulee pelastamaan päivän ensi kertaa sen jälkeen kun kuoli Irakissa pelastaakseen joulupukin hengen (6x17, Red Sleigh Down)! Vautsi.

Esimerkiksi näiden vuorosanojen kohdalla kieriskelin lattialla nauramassa:
"We are all part of a secret society, Stan. A very ancient, very important society of men who follow the way of the Rabbit, and protect the secret of the Easter bunny. We are called... the Hare Club For Men."

"All hail the cute rabbit, Snowball!"

"My Dad's in a rabbit-worshiping cult called the Hare Club For Men. They protect the secret of Easter but before they said what it was they were attacked by ninjas and put me in charge of Snowball."

"Look at the Pope's hat. It makes no sense, except that it was originally designed... for a rabbit."

"-But why would Jesus want a rabbit to run his church?
-Because Jesus knew no one man could speak for everyone in a religion. Men can be intolerant; rabbits are pure."
"Jesus: We have no choice, Kyle. You're going to have to kill me.
[--]
Kyle: Dude, you don't understand, I'm a Jew. I have a few hangups about killing Jesus.
Jesus: Just make it quick. Through the neck. I'll arise again immediately.
Kyle: Don't make me do this.
Jesus: My son, there is no time! DO IT!
Kyle: Eric Cartman can never know about this.
Jesus: I understand. And Kyle, happy Easter.
Kyle: Happy Easter, Jesus. "

2 kommenttia:

Pekka Eskimo kirjoitti...

humm. pitäisikö tuota uskoa. south park on niin pitkään ollut pelkästään räävitön ilman sen kummempia sisältöjä.

ja vierot simpsoneita. No myönnän, että viimeksi subbarilta tulleet jaksot on olleet köyhiä (simpsonit italiassa, simpsonit intiassa, simpsonit kiinassa), mutta joku kuukausi sitten vielä oli menossa kelpo kausi.
simpsoneissa vitsit on paremmin kirjoitettuja. South parkin vahvuus on ainoastaan sen suurempi uskallus.

Anne kirjoitti...

Komedia on niin makuasia, etten uskalla kehottaa ketään uskomaan mitään. Sinun maailmassasi Simpsonit voi olla miljoonasti parempi kuin South Park, minun maailmassani päin vastoin, ja kumpikin on oikeassa.

Suurempi uskallus on minun silmisssäni yksinkin niin valtava ansio, ettp SP voittaa kirkkaasti. Mutta en mä nyt Simpsoneita viero. Sehän oli alkujaan loistava, uraauurtava ohjelma. Olisi vain saanut lopettaa huipulla.

En lähde kiistelemään siitä, ovatko Simpsoneiden vitsit paremmin kirjoitettuja. Eiköhän sekin ole makuasia? Itse muistan nauraneeni hysteerisesti molemmille, vaikkakin South Parkille useammin. South Parkin vitsit ovat mielestäni älykkäämpiä - silloin kun eivät ole niin typeriä, että oksettaa. Heh. Rohkeampi absurdius ja äärimmäisyys mitä ilmeisimmin vetoaa minuun.

Väitettä "SP on pitkään ollut räävitön ilman sen kummempia sisältöjä" en ihan allekirjoita. Viimeinen puolikas kausi oli todellinen notkahdus, mutta sitä ennen SP:n kantaaottavuus ja äo on ollut jatkuvassa nousussa. Ihan ekat kaudet ne räävittömimpiä ja aivottomimpia olivat.

Nythän tuo Simpsons-leffa tulee. Jos se pääsee jollain lailla samalle tasolle kuin South Parkin nerokas musikaalispektaakkeli ja saa myöskin Oscar-ehdokkuuden, voin harkita kantaani uudelleen ;)