16. toukokuuta 2007

Viva Laughlin!

Nyt löytyi tv-uutinen, josta olen innoissani! CBS tuottaa ensi syksynä amerikkalaisen version Viva Blackpoolista. Tai alku ainakin on nyt tilattu. Toivon tosi kovasti, että hanke toteutuu. (Jenkkilässähän saatetaan pätkäistä sarjat vaikka kahteen ekaan jaksoon, jos yleisöä ei ala löytyä.) Vaikka sarja toteutuessaankin saatetaan USA:ssa teurastaa samaan tyyliin kuin Queer as Folk, pelastavia ominaisuuksia on monta:

(1)
Sarja on Hugh Jackmanin tuottama, ja hän aikoo tämänhetkisen listan mukaan myös vierailla siinä. Tämä tarkoittaa, että musikaaliaspekti otetaan takuulla vakavasti ja toteutetaan hienosti. (Voisivatko näyttelijöiden äänet jopa erottua musiikista paremmin kuin alkuperäisessä? Se olis kivaa.) Vautsi.
(2) Buffy-fania ilahduttaa, että seiskakauden karismaattinen rehtori Wood (D.B. Woodside) on mukana jutussa.
(3) Mädchen Amick on enemmän kuin täydellinen Sarah Parishin korvike! Olen juuri Twin Peaksia ja Joeya katsellessani ihastellut, että se on aina ollut niin kovin nätti. Ja jotenkin samalla lailla tyylikäs.
(4) Mulla on semmoinen olo, että sarjan kuluukin olla niin muovinen ja tyylitelty, etteivät jenkit voi sitä pilata samalla lailla kuin monia muita. Jenkkityyli saattaa jopa sopia.
(5) Jos sarja menestyy, sitä takuulla jatketaan vaikka tekohengityksellä niin pitkään kuin ikinä mahdollista. Tämä on yleensä aivan liian pitkään ja lopputulokset ovat kammottavia (ja se viimeistään pilasi Queer as Folkin täydellisesti). Mutta hei, kyllä minä musikaalisarjaa katselen vaikka tekohengitettynä ihan niin kauan kuin sitä minulle näytetään, enkä valita yhtään!!!

4 kommenttia:

Eero Leppänen kirjoitti...

mulla on tästä kyllä hyvinkin mixed emotions. VivaBlackpool leffantynkäkin oli niin megalomaaninen pettymys. Näitkö?
Tekihän jenkit toisesta "laulusarjasta" eli Potterin Pennejä taivaasta-sarjasta nolon Steve Martin-leffan ja samaisen Potterin Lalavasta salapoliisista Robert Downeyn tähtilaitteen. Sitä en edes tahtonut nähdä.
Mutta toivoa tietysti aina sopii.

Anne kirjoitti...

Joo, näin sen jatko-osan. Se oli mielestäni pettymys lähinnä siksi, että jatkuvuus ekaan jäi heikoksi. Mitä tapahtui tyttären miehelle? Pitikö tytön olla tuossa uudessa vain, koska muitakaan vanhoja näyttelijöitä ei saatu? Ja muutenkin: kyseisen veijaritarinan olisi voinut kertoa ihan eri henkilöistä. Se ei oikeastaan ollut jatkoa millekään alkuperäisessä sarjassa.

En ole nähnyt Steve Martinin Pennejä taivaasta -leffaa, mutta itse asiassa tykkäsin Rober Downey Jr:sta Laulavassa salapoliisissa. Mutta toisaalta tykkään siitä lähes kaikessa. Se on minusta loistava näyttelijä. (Enkä ihan tiedä, voiko sen kohdalla puhua tähtilaitteista, koska huumetuomioiden ja muiden ansiosta sen tähtiaines on nolla, ja on ennemminkin riski palkata se.) Itse leffa kärsi ehkä eniten siitä, että pitkä sarja oli jouduttu väkivalloin typistämään elokuva muotoon. Mutta ainakaan surrealismista tai vaikeatajuisuudesta ei ollut tingitty!

Niin, mä nyt uskallan toivoa jotain hyvää lähinnä Hugh Jackmanin, tuon musikaalin suojeluspyhimyksen ansiosta ;) Tuntuu, että ainakin projekti on sellaisissa käsissä, että alkuperäisen ydin on oikeasti sisäistetty. Mutta voihan homma silti lähteä hakoteille.

Eero Leppänen kirjoitti...

joo sillä toki taitaakin olla kulttimaine sillä laulavalla salapoliisi-leffalla, joten ei varmaankaan ole ihan huono. Oliksi Downey jo ryvettynyt kun sitä tehtiin? en muista. Voi olla, että on ollit aina. Jotenkin yhdistin ton martinin leffan maineen siihen. enkä sitten ole sattunut näkemään, liekö tullut telkusta?
Aivan totta mitä sanoit "jatkoleffasta" ihan jatkuvuudetonhan se oli.

Anne kirjoitti...

Juu, vastahan tuo Salapoliisi tehtiin 2003. Downey joutui ongelmiin lain kanssa jo joskus 90-luvun puolivälissä ja pääsi viimeisen kerran vankilasta vissiin vuonna 2000.

2003 ryvettynyt oli tosin ehkä vain maine eikä enää Downey. Nykyäänhän mies on vissiin oikeesti ryhdistäytynyt ja kuivilla, ja kai se mainekin alkaa taas parantua. Mutta 2003 oli kyllä vielä huonoa aikaa palkata häntä töihin.

En ainakaan ole sattunut näkemään leffaa telkusta, mutta olin kolme vuotta katsomatta Suomen telkkaria, joten en ihan tiiä varmasti, onko tullut :) Kirjastosta sen sijaan löytyi joskus, sitä kautta taisin sen nähdä.

Ei se nyt aivan mestariteos ole, mutta olen näköjään antanut sille kasin imdb:ssä, eli kyllä se suht' hyvän vaikutuksen teki.