16. syyskuuta 2007

Greyn's Anatomy - Kyle XY - October Road

Lupasin kommenttilaatikossa kertoa, kun olen nähnyt Greyn anatomian (Nelonen ke 21.00) parin viikon takaisen jakson. Nyt olen katsonut sen, ja viimeviikkoisenkin. Olihan se... No, iso juttu liittyi Meredithiin, ja itse asiassa mun on sanottava, että pidän sarjassa lähes kaikesta muusta paitsi kyseisestä anorektikosta. Minusta se on ärsyttävä muija. Sarja paranisi, jos se - ja varsinkin sen tekysyvälliset kertojanäänet - poistettaisiin. Joten en ehkä ihan täysillä ollut mukana käänteessä. Lisäksi on päivänselvää, miten tilanne lopulta ratkeaa (eihän Meredith voi valita kuin yhden kosijaehdokkaistaan, eikä kenellekään ole salaisuus, kuka se on). Mutta McDreamy on hauska (ja söötti, ks. alla), joten välillä niiden vuoropuhelut ovat kyllä hyvinkin viihdyttäviä. Mulla on vähän skitsofreninen suhtautuminen tähän sarjaan, kuten huomaatte!


Olen katsonut myös jokin aika sitten mainitsemiani Kyle XY:tä ja October Roadia. Kylen (Nelonen su 17.30) eka jakso oli ihan hauska: avaruuspojan toilailut normaaleissa asioissa syömisestä ja juomisesta lähtien olivat ihmeen sympaattisia, ja teinien sallittiin jopa olla teinejä eikä puhtoisia kiiltokuvaversioita. Toisessa jaksossa heräsi epäilys. Miten kauan samaa nuottia voidaan soittaa tehokkaasti? "Avaruuspoika ihmettelee tätä ja tuota. Hän kokee perusasiat vaikeiksi, mutta oppii aivan outoja juttuja yli-inhimillisen nopeasti." No, kenties sarja kehittyy.


October Road (Nelonen su 18.30) on ihan kamala. Hirvittävää dialogia, outoa juonenkuljetusta. Sinänsä kiinnostava perusajatus on teurastettu ja jauhettu sekavaksi mössöksi. Luin netistä, että tämä oli voittanut kriitikoilta vuoden huonoimman sarjan palkinnon. Täydestä syystä, sanon minä.

2 kommenttia:

Eero Leppänen kirjoitti...

Tykkäsin Kylessä myös siitä perheen äidin roolista. Kerrankin telkkusarjaäiti, joka oli proaktiivinen seksikäs ja oikea äiti yhtä aikaa. Noi kolme ei ole yleensä yhdessä henkilössä

Anne kirjoitti...

Totta. Mie tykkäsin kanssa siitä äidistä. Koko perheestä oikeastaan! Se oli ihmeen realistisella tavalla sympaattinen. Ei puhtoisen idyllinen. Ja siitä äidistä olisi ollut todella helppo tehdä yhden asian auttajahahmo, varsinainen Florencce Nightingale. Kun sehän periaatteessa on sen funktio sarjassa (ainakin toistaiseksi). Mutta siitä olikin tehty moniulotteinen.

Kun nyt muistelen, näin ekassa jaksossa todella paljon potentiaalia. Toka ei heti lähtenyt viemään juonta minnekään, mutta ehkä tilanne muuttuu.