14. huhtikuuta 2008

Studio 60 - Life on Mars - Northern Exposure - Ugly Betty

Ainakin näitä olen katsonut lähiaikoina.

Studio 60 on the Sunset Strip
(Sub, ma klo 22) on ilahduttava sarja ainakin kahdella tapaa: (1) Olin West Wingin ensimmäisten kausien fani siitä huolimatta, että mikään sarjan aihepiirissä ei kiinnostanut minua millään lailla. Aaron Sorkinin dialogi oli niin jumalaista, että jäin tuijottamaan tv-ruutua hypnoosissa ja havahduin vasta mainoskatkolle. Tässä on samoja aineksia, vaikka kokonaisuus on vähemmän hypnoottinen. (2) Matthew Perry ansaitsee olla telkkarissa. Aina. Tahdon katsoa häntä aina. Minua ilahduttaa tieto siitä, ettei nokkela sanailu tässä tapauksessa ole illuusiota: mies on livenä ainakin kuusi kertaa hauskempi kuin käsikirjoitettuna. Varsinainen nykypäivän Oscar Wilde (joka tunnettiin siitä, että laukoi spontaanisti tekstiä, jota kokonainen tiimi keskitason komediakäsikirjoittajia olisi joutunut hiomaan viikon).

Life on Mars (Sub, ma klo 21) on kirjoitettu, näytelty, kuvattu ja tuotettu tosi hyvin. BBC-laatua parhaimmillaan. Lisäksi hyvää, hyvin käytettyä musiikkia. Toivoisin, että voisin myös nauttia 70-luvun rujosta maailmasta. Siinä on ensinäkemältä jotain niin luotaantyöntävää, etten ole varma, haluanko katsoa.

Northern Exposure (MTV3, ke klo 14.50) ei ensimmäisen jakson perusteella ole kadottanut viehätystään ajan hampaisiin. Tykkään. Katson uusintakierroksen. Sarja varmaankin elää ja kuolee lähinnä sen varassa, pitääkö tri Fleischmania sympaattisena, samastuttavana hahmona vai ruikuttavana juppina, jota tahtoisi vetää pataan. Itse lukeudun Fleischmanin faneihin, joten sarja toi-mii.

Ugly Betty (Nelonen, ma klo 20) jatkuu. Ugly Betty on sairaan hyvä. Huippunasevaa dialogia, camp-henkeä, hahmot samaan aikaan ylivedettyjä ja samastuttavia. Tulos: täydellinen. Pitäisi kuitenkin ehkä odottaa dvd-boksia, koska sarjan tekstitykset ahdistavat minua. Ei niissä teknisesti vikaa ole, mutta ne paljastavat vitsejä liian aikaisin ja joutuvat tiivistämään konekivääridialogia ahdistavasti. Tahtoo katsoa ilman.

4 kommenttia:

Eero Leppänen kirjoitti...

"Siinä on ensinäkemältä jotain niin luotaantyöntävää, etten ole varma, haluanko katsoa."
...jotkut on jopa joutuneet elämään siellä ; ) Kyllä sää kestät!

Studio 60 on huippu, sääli vaan, ettei sille annettu elinaikaa Toisaalta ehkä aika on jo ajamassa ohi näistä urakeskeisistä maanikoista. Aina välillä haluttaa huutaa, että eihän se nyt ole ku yks työpaikka, kun tekevät näistä työhommista niin elämän ja kuoleman kysymyksiä.

Huono homma, että mainoskanavien sarjoista ei saa tekstitystä pois niiinku ylen kanavilta.

Anne kirjoitti...

Eläähän ne ihmiset kehitysmaissakin, mutta en voisi seurata heidän elämäänsä viikosta toiseen ahdistumatta erittäin suuresti... (Toisaalta juuri sellaista ohjelmaa pitäisi varmaan näyttää meille rikkaille länsimaalaisille. No, hie-man eri juttu.)

Joo, eiku en oikeasti tarkoittanut nimenomaan vuosikymmentä vaan enemmänkin sitä, että sarjasta on tehty tahallisen rujo ja luotaantyöntävä. Kaikki on tosi karua eikä päähenkilöllä ole kivaa. Viihteen parissa pitäisi viihtyä, enkä ole varma, viihdynkö. Ehkä sen elämä tuosta vähän paranee.

On tosiaan harmi, että Studio 60:ä on vain yksi kausi. Mutta sentään kokonainen.

Tuo urakeskeisyyspointti on tosi hassu. Itseäni asia ei ole häirinnyt yhtään, mutta tajuan sen ihan täysin, kun nyt sanoit. Taidan itse olla niin työorientoitunut, että osaan samastua :D Sen sijaan kohtaan itsessäni saman reaktion, kun sarjoissa ihmiset stressaavat ihmissuhteistaan. Tahdon ravistella jotain Täydellisiä naisia ja huutaa, että sehän on vain yksi mies, elämässä on muutakin, opettele hyvä nainen olemaan kokonainen yksinäsi.

Niinpä, vähänkö tahtoisin sen tekstityksen pois.

Eero Leppänen kirjoitti...

Kun nyt katsoin tuon kakkososan Marsista niin tajuan mitä tarkoitat. Tuotantoarvot on pudotettu puoleen pilotista ja kuvat ovat ahtaita ja karuja. Taitaa jäädä sen katsominen. Simmin karismaakin tuhlataan silkkaan äimistelyyn, eikä sitten muuhun.

Anne kirjoitti...

Juu, näinpä. Mulla oli telkkari auki kakkososan ajan, mutta en oikein tempautunut mukaan. En usko, että tulee ainakaan kunnolla katsottua sarjaa.