25. helmikuuta 2008

Tudors (Nelonen to klo 22.00).

Se on tyylikäs. Se on nätti. Se on historiallisilta faktoiltaan harhaanjohtava, mutta onnistuu toisaalta pienillä yksityiskohdilla luomaan ihailtavan osuvaa epookkitunnelmaa. Alastomuutta on tarpeettoman paljon. (Joo-o, kuninkaalle ei sanottu "ei", mutta onko kaikki seksi-iloittelut pakko näyttää? Ja eikö kukaan nainen sano "ei" muillekaan kuin kuninkaalle? Onko hovissa niin kertakaikkisen tylsää?)

Jonathan Rhys Meyers onnistuu sekä näyttelemään hyvin että täyttämään ohjaajan toiveet seksiä tihkuvasta olemuksesta. Se on suoranainen ihme, isot aplodit. Jonathan on mielestäni jo vuosia ollut sen sortin ilo silmälle, että jaksan katsoa sarjaa pelkästään hänen vuokseen, ellei laadussa tapahdu kerrassaan jyrkkää notkahdusta.

Jäämme alustavasti odottavalle kannalle.


7 kommenttia:

Minni Kuisma kirjoitti...

Tein samoja huomoita kuin sinä kyseisestä sarjasta. Meinasin katsoa seuraavankin osan. Yllättävän paljon todellakin oli alastomuutta ja siihen liittyviä "iloja" tarjolla..

Mutta se kyseinen mies, jonka mainitsit ei saa kyllä minua sarjaa seuraamaan. Se menee jotenkin yli.. Siinä on jotain semmosta silmistä, mistä mie en tykkää. Ehkä samaa Jude Lawissa, jota inhoan.. jostain kumman syystä.

Anne kirjoitti...

Nii-i. Samaa kuin Jude Law'ssa, jota minä vastaavasti rakastan... jostain kumman syystä. :D

(Muuta on se Jude yhdeksän kertaa ihanampi.)

Minni Kuisma kirjoitti...

Niin vähän muistelinkin. ;)

Anonyymi kirjoitti...

No täällähän se Tudors-arvostelu olikin! Itseltäni jäi ensimmäinen jakso välistä, joten odotan innolla seuraavaa. Jonathan Rhys Meyers ei ole koskaan ollut lempinäyttelijäni koska onnistui olemaan niin raivostuttava hahmo Mahtavissa Amberssoneissa, mutta ehkä Henrikinä hän voittaa minut puolelleen..

Anne kirjoitti...

Mielestäni hänen suorituksensa Henrynä on todella onnistunut (aargh, olen huono kääntäjä, mutta en PYSTY käyttämään kuninkaan suomennettua nimeä, kun olen opiskellut Britannian historiaa englanniksi ja joku Henrik tuntuu ihan eri tyypiltä).

En ole nähnyt Mahtavia Ambersoneja, vaikka se on ollut katselulistalla jo vuosia. Näköjään se saattaa olla hyväkin asia :P

Anonyymi kirjoitti...

Ääh, JRM on jotenkin inhottavan, ahdistavan, kamalan, puistattavan, raivostuttavan IHANA! Siis mies ärsyttää mua älyttömästi ja silti sitä on pakko katsoa jonkun maagisen vetovoiman takia. (Johtuiskohan käsitykseni tuosta Ambersonien roolista, kun siinä näin hänet ensimmäisen kerran...) Kaikesta paholaismaisuudestaan huolimatta mies on tosiaan loistava näyttelijä. :)

Anne kirjoitti...

Ymmärrän kyllä tuon useammastakin suusta kuullun kommentin paholaismaisuudesta. Näen sen kyllä... mutta jotenkin se ei muakaan haittaa. Päinvastoin. Ja maagisesta vetovoimasta olen ihan samaa mieltä, vaikkei se edes ole niin älyttömän komea. Outo juttu.