1. marraskuuta 2007

Joss Whedon palaa televisioon! Joss Whedon palaa televisioon!!!

"Honey, I accidentally created this Fox show."

Joss "Buffyn luoja" Whedon ja Eliza "Faith" Dushku ovat kehittäneet sarjan. Joss käsikirjoittaa, Eliza näyttelee pääosaa. Tämä tapahtui kuulemma vahingossa, kun he olivat muuten vain lounaalla yhdessä.

Olen AIVAN sanaton. Tämä ei ehkä järisytä koko maailmaa, mutta maailmassa on paljon Joss-faneja, jotka tällä hetkellä ovat pyörtymäisillään. Ooh.


Niin, millainen sarja se on? Sen nimi on The Dollhouse. Ei liene yllätys, että sen maailma sisältää spekulatiivisia elementtejä. Kokonaisuus on kuulemma tarkoitettu kommentiksi maailmastamme, jossa ihmiset odottavat saavansa mittatilausviihdettä nappia painamalla. Eliza näyttelee tyttöä nimeltä Echo. Echolla ei ole omaa persoonallisuutta, vaan hän elää lapsenomaista elämää omituisessa Nukkekodissa kollegojensa kanssa. Nukkekodin asiakkaat tilaavat Nukkekodilta "työntekijöitä" tarkkaan määriteltyjä skenaarioita varten, ja tyhjät ihmiskuoret ohjelmoidaan täyttämään kulloisenkin skenaarion vaatimukset. Skenaarion loputtua nuket unohtavat kaiken ja palaavat tyhjään, lapsenomaiseen tilaansa.

Tässähän ei olisi paljoa juonta, ellei Echo vähitellen alkaisi muistaa asioita ja tiedostaa olevansa oikea ihminen. Kuka hän oli ennen kuin joutui nukkekotiin?

Kuulostaa ihan kiinnostavalta. On myös muistettava, että Jossin jutut ovat yleensä sata kertaa parempia kuin paperilla kuulostaa. Kuka olisi esimerkiksi uskonut, että tarina vampyyreja tappavasta teinitytöstä voisi olla syvällinen?

Jos tätä typerää käsikirjoittajien lakkoa ei olisi, ensimmäiset jaksot olisi kuulemma voitu saada ulos jo keväällä. Nyt ei tiedetä, miten pitkään lakko kestää, mutta sarjaa suunnitellaan syksyksi 2008. Ja se tulee IHAN varmasti. Sitä myös kuvataan takuuvarmasti ainakin seitsemän jaksoa. Joss kieltäytyi tekemästä sarjaa, joka voidaan lopettaa kahden ekan jakson jälkeen, jos katsojia ei löydy.

Mutta katsojia on PAKKO löytyä! Hii!

Olen iloinen siitä, että Joss ja Faith - eiku Eliza :D - tekevät taas yhteistyötä. Mielestäni Eliza oli aina sata kertaa parempi näyttelijä kuin vaikkapa Sarah Michelle Gellar.

"He's my favorite genius," Dushku said. "And my favorite friend. He's been like a big brother ... and the only person out here I've ever wholeheartedly trusted, because he's never let me down."

Linkki lisätietoihin Whedonesquessa on tässä. Whedonesque linkittää vaikka mihin artikkeleihin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hii! :)

Enpä ollut tiennytkään. Kiva kuulla!

Anne kirjoitti...

Ei ollut vielä paljon aikaa kuullakaan, uutinen julkistettiin 1. marraskuuta eli tänään :) Olet siis ajan hermolla!