9. huhtikuuta 2007

Muutama sirpale.

Vaikka koen päivittäneeni tätä blogia hyvin vajavaisesti ja keskittyneeni huomattavasti enemmän esimerkiksi leffapäiväkirjaan, jostain syystä tälle kertyy tilaajia. Päivitetään nyt siis tätäkin. Vaikkapa eilen tv-ohjelmien ääressä ajattelemillani satunnaisilla asioilla.

(1) Veronica Mars (Subtv su klo 20.00) on ollut yllättävän hyvä viime aikoina: sivuhahmoillakin on ollut oikeasti tekemistä ja maailma on tuntunut kolmiulotteiselta. Nyt ollaan kuitenkin taas ikävästi lipsumassa kohti entistä. Olenkin kuullut huonoja asioita tästä kolmoskaudesta sen edetessä. Neljännen kauden kohtalo on jenkkilässä vielä ilmassa, ja lopetusuhan alla kamppailevien tekijöiden tuotantoyhtiölle tarjoamien vaihtoehtojen joukossa on myös rankasti uudistettu versio, jossa hypätään ajassa ja Veronica on jo FBI-agentti. Kuulostaa kiehtovalta.

(2) Tanssii tähtien kanssa (MTV3 su klo 19.39): on ikävän ennalta-arvattavaa, että Mariko, koko kansan lemmikki ja tuhkimotarina, voittaa kisan. En ikinä tykkää, kun jännitettävää ei jää tarpeeksi. Onhan se tyttö valtavan hyvä, mutta on ihan tylsää tietää se. Toivottavasti asiat vielä muuttuvat jänskempään suuntaan.

(3) Twin Peaks (tuli MTV3 su n. klo 22.35, jatkuu nyt vain Subtv:llä) luisuu jo kovaa vauhtia kohti outouden suota. On se sääli. Alku on aina tosi hyvä, loppu täyttä dadaa. Lynch kirjoittaa niin loistavaa tekstiä ja ohjaa sen niin kauniin surrealistisesti, että on sääli, ettei hän oikeastaan vie tarinaa mihinkään vaan tyytyy haahuilemaan absurdiuksien ihmemaassa. (Anteeksi, jos tämä kuulostaa Lynch-fanien korvissa silkalta pyhäinhäväistykseltä. Minä en ole Lynch-fani.)

Ei kommentteja: